Engeland Overtocht

Veerboot Calais naar Dover

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Logo DFDSVan
Duinkerken
Naar
Dover
Vaartijd
2 uur
Prijs
Logo P&OVan
Alternatief: Calais
Naar
Dover
Vaartijd
1,5 uur
Prijs
Logo DFDSVan
Alternatief: Calais
Naar
Dover
Vaartijd
1,5 uur
Prijs

Alles over de veertocht van Calais naar Dover

Over de veerboot naar Dover

Er gaan 3 veerboten naar Dover vanuit Calais + Eentje vanuit Duinkerken.

Maatschappijen DFDS, P&O Ferries en Irish Ferries varen op de route Calais-Dover, en DFDS vaart ook nog op de route Duinkerken-Dover. Ideaal is de overtocht vanaf Duinkerken. Je hoeft dan namelijk iets minder ver te rijden. De boot doet er anderzijds wel een half uurtje langer over. Twee uur in plaats van 1,5 uur.

Hoewel het qua reistijd niet enorm verschilt, kunnen de kosten per route wel behoorlijk uiteenlopen. De tarieven fluctueren behoorlijk op basis van het aantal boekingen aan boord. Het is daarom slim om goed te vergelijken tussen de 3 verschillende veerlijnen. Hiermee kun je zomaar tientallen Euro`s besparen.

Een zeer goed alternatief voor de veerboten, is de trein door de kanaaltunnel naar Folkestone. Dit is een plaatsje dat vlak naast Dover ligt. Je kunt kiezen tussen de autotrein tussen Calais en Folkestone, of de passagierstrein die rijdt tussen Amsterdam en Londen. Meer informatie vind je op onze pagina die gaat over de trein naar Engeland.

Faciliteiten aan boord

De overtochten naar Dover zijn van korte duur en hebben daarom minder faciliteiten dan de andere overtochten naar Engeland. Je kunt er natuurlijk wel gewoon eten en winkelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies voor de beste site-ervaring. Door op 'accepteer' te klikken of door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies voor eventuele advertenties en statistieken.

Scroll naar boven