Trein door de kanaaltunnel naar Engeland

Trein met een auto boeken

Trein als voetpassagier boeken

Folkestone (nabij Dover)

Tussen Calais (Frankrijk) en Dover (Engeland) is in 1986 een tunnel gegraven. Deze tunnel is onder de Noordzee door gegraven en in de tunnel ligt een spoorlijn. Omdat de tunnel onder het Kanaal doorgaat heet de tunnel officieel de Kanaaltunnel. Echter wordt de tunnel in de volksmond veelal de Eurotunnel genoemd.

Folkestone is een leuke kustplaats aan de zuid-oost kust van het Verenigd Koninkrijk. Na de overtocht kunt u vanuit Flokestone rechtstreeks naar Londen rijden. Hier doet u maar 1,5 uur over. Ook met de trein is Londen goed te bereiken. Dit kost maar 1 uur en 12 minuten van uw tijd. In Folkestone zelf is ook genoeg te doen. Een grote attractie is het Lower Leas Coastal Park. Hier kan u heerlijk wandelen in een uitgebreid schitterend gebied. Aangevuld en verrijkt door prachtige exotische planten. Voor de kinderen zijn en mooie speeltoestellen waar ze zich kostelijk kunnen vermaken. Daarnaast wordt The Leas Lift ook hoog gewaardeerd door Folkestone’s toeristen. De lift brengt u naar het prachtige strand van ‘Leas & Back-up’. De victoriaanse waterlift is een absolute must als u Folkestone bezoekt. De lift wordt ook regelmatig door inwoners van Folkestone gebruikt

Hoe de Eurotunnel werkt

Er rijden pendeltreinen in de Eurotunnel waar auto’s, bussen, vrachtwagens en kleine voertuigen op kunnen. Als passagier kunt u zonder een auto of busplek dus geen gebruik maken van deze trein(Wel van de Eurostar, maar dan moet u even doorlezen)

Heeft u echter wel een plek kunnen bemachtigen? Dan bent u binnen 35 minuten alweer aan de overkant. U moet tijdens de reis in uw voertuig blijven zitten. Wilt u als voetganger met de trein. Dat kan! U kunt met de hogesnelheidstrein ‘de Eurostar‘.

Huisdieren

Huisdieren mogen ook mee met de trein van de Eurotunnel. Let er wel op dat zij ‘Het Europees paspoort voor gezelschapsdieren’ moeten hebben. De kosten voor het vervoer van huisdieren zijn € 23,00 per huisdier per enkele reis. Tijdens de overtocht dient u huisdier in de auto te verblijven.

Rolstoeltoegankelijkheid

U blijft in uw eigen voertuig tijdens de treinreis. Daarom zijn er geen toiletten aanwezig in de trein. Ook geen invalide toiletten dus. In de Terminal zijn deze natuurlijk wel te vinden. Als u vooraf aangeeft minder valide te zijn mag u als eerste aan boord. Dit is zodat in geval van calamiteiten het personeel u kan assisteren.

Faciliteiten in de treinen

Inchecken

U kunt 3 uur van te voren inchecken.

Ervaringen van anderen met de Eurotunnel

Eurotunnel is de vlotste manier om naar Engeland te reizen. Bij het terugkeren waren we wat vroeger en mochten we kostenloos een vroegere trein nemen.

Met de trein ben je binnen drie kwartier vanuit Frankrijk naar Engeland. De trein heeft een schema van twee keer per uur. In Frankrijk is de douane controle uitgebreider dan aan de Engelse zijde.

Ideaal om op vrijdagavond nog snel op weekend te vertrekken naar de UK – vanuit Antwerpen ben je in dik 2 uur aan de trein – inchecken gaat steeds erg vlot – indien je te laat arriveert kan je gewoon één van de volgende treinen nemen – er vertrekt elke 20 min een trein naar en van Folkestone – erg makkelijk

Bij een korte retour trip naar Engeland (minder dan 5 dagen) ga ik meestal met Eurotunnel. Is net iets duurder dan de boot, maar wel veel sneller. Is ook makkelijk te boeken en toegangsweg is zeer toegankelijk.

Iedereen roemt over de boot naar en van Engeland. Al jaren neem ik de trein. Nooit te laat, altijd plaats en vele malen sneller dan de boot.

Ik ben reeds vele malen met de trein naar de Uk gegaan. Het is een makkelijke manier om je te vervoeren, probeer zo vroeg mogelijk te boeken voor de beste prijs. Goedkoop is het helaas niet.

Alle Reviews Bekijken

 

Verbindingen om ook te overwegen

Duinkerken - Dover

Vaarduur: 2 uur
Maatschappij: DFDS
Meer informatie

Calais - Dover (P&O)

Vaarduur: 1,5 uur
Maatschappij: P&O Ferries
Meer informatie

Calais - Dover (DFDS)

Vaarduur: 1,5 uur
Maatschappij: DFDS
Meer informatie

Ferry maatschappijen die naar Engeland varen