MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
shuttle logoVan
Calais
Naar
Folkestone
Reistijd
0,5 uur
Prijs
Eurostar LogoVan
Amsterdam
Naar
Londen
Reistijd
4 uur
Prijs
eurostar

Trein met een auto boeken

Trein als voetpassagier boeken

Folkestone (nabij Dover)

Banner PO Ferries

Tussen Calais (Frankrijk) en Dover (Engeland) is in 1986 een tunnel gegraven om de landen met elkaar te verbinden. Het geheel bestaat uit drie tunnelbuizen: 2 tunnels voor treinsporen en 1 onderhoudstunnel. Als u door de tunnel wilt kunt u kiezen voor een passagierstrein of een autotrein. Op deze laatste kunt u overigens ook gewoon met een camper of caravan.
Omdat de tunnel onder het Kanaal doorgaat heet de tunnel officieel de Kanaaltunnel. Echter wordt de tunnel in de volksmond ook vaak de Eurotunnel genoemd.

De Autotrein Engeland als alternatief voor de veerboot?

Waar de veerboten het kanaal oversteken, gaat de tunnel er op nagenoeg dezelfde plek onderdoor. Vormt deze een goed alternatief? Belangrijk om te weten, als voetpassagier moet je op een volledig andere website boeken als met een auto. Met de auto kan je het best gebruik maken van een tussenpartij omdat je anders niet met iDeal kan betalen. Met de Trein kan je het bij NSinternational boeken.

  • De Eurotunnel met de auto of camper is een duurder alternatief dan de veerboten die vertrekken naar Dover. Het is goedkoper om met de auto of camper via de ferry af te reizen. De reis gaat wel een stuk vlotter.
  • De Eurostar / NS International kan erg voordelig zijn als u bijvoorbeeld vanaf Amsterdam of Rotterdam naar Londen wilt reizen als voetpassagier.

U kunt kiezen uit 2 type treinen als u door de Kanaaltunnel wilt reizen.

  1. De autotrein die Eurotunnel of Le Shuttle wordt genoemd
  2. De Eurostar voor voetpassagiers richting Londen en ook door de tunnel rijdt.

Hoe de Eurotunnel werkt

Er rijden pendeltreinen in de Eurotunnel waar auto’s, bussen, vrachtwagens en kleine voertuigen op kunnen. Als passagier kunt u zonder een auto of busplek dus geen gebruik maken van deze trein(Wel van de Eurostar, maar dan moet u even doorlezen)

Heeft u echter wel een plek kunnen bemachtigen? Dan bent u binnen 35 minuten alweer aan de overkant. U moet tijdens de reis in uw voertuig blijven zitten. Wilt u als voetganger met de trein. Dat kan! U kunt met de hogesnelheidstrein ‘de Eurostar‘.

Rolstoeltoegankelijkheid

Het onderwerp rolstoeltoegankelijkheid is niet erg aan de orde in de Eurotunnel. U blijft reist namelijk met een voortuig tijdens de overtocht en doorgaans blijven mensen daarin zitten. Het is mogelijk om uit de auto te gaan. Er loopt een smal voetpad. Er is echter beperkte ruimte voor rolstoelen. Ook de krappe toiletten zijn niet ideaal voor rolstoelgebruikers. In de Terminal zijn deze natuurlijk wel te vinden. Als u vooraf aangeeft minder valide te zijn mag u als eerste aan boord. Dit is zodat in geval van calamiteiten het personeel u kan assisteren.

Huisdieren

Huisdieren mogen ook mee met de trein van de Eurotunnel. Let er wel op dat zij ‘Het Europees paspoort voor gezelschapsdieren’ moeten hebben. De kosten voor het vervoer van huisdieren zijn € 23,00 per huisdier per enkele reis. Tijdens de overtocht dient u huisdier in de auto te verblijven.

Tip: Alleen via Directferries kunt u de autotrein met iDeal boeken.

Eurostar Amsterdam-Rotterdam-Londen

De Eurostar is de hogesnelheidstrein die stopt in een aantal grote steden en vervolgens het traject Calais-Folkestone aflegt. Hierna rijdt de trein door naar Londen. Deze verbinding is ideaal als je zonder auto reist en is een goed alternatief voor het vliegtuig.

Reisduur

Reisduur Amsterdam – Londen Reisduur Londen – Amsterdam
 4 uur 45 min 3 uur 40 min
Reisduur Rotterdam – Londen Reisduur  Londen – Rotterdam
3 uur 59 min 3 uur

Tip: De Eurostar kunt u eenvoudig (een voordelig) via NS Interantionaal boeken

Trein met een auto boeken

Trein als voetpassagier boeken

Folkestone (nabij Dover)

Niet veel mensen zullen er blijven, maar Folkestone is een leuke kustplaats aan de zuid-oost kust van het Verenigd Koninkrijk. Na de overtocht kunt u vanuit Flokestone rechtstreeks naar Londen rijden. Hier doet u maar 1,5 uur over. Ook met de trein is Londen goed te bereiken. Dit kost maar 1 uur en 12 minuten van uw tijd. In Folkestone zelf is ook genoeg te doen. Een grote attractie is het Lower Leas Coastal Park. Hier kan u heerlijk wandelen in een uitgebreid schitterend gebied. Aangevuld en verrijkt door prachtige exotische planten. Voor de kinderen zijn en mooie speeltoestellen waar ze zich kostelijk kunnen vermaken. Daarnaast wordt The Leas Lift ook hoog gewaardeerd door Folkestone's toeristen. De lift brengt u naar het prachtige strand van ‘Leas & Back-up'. De victoriaanse waterlift is een absolute must als u Folkestone bezoekt. De lift wordt ook regelmatig door inwoners van Folkestone gebruikt.

De kanaaltunnel

De kanaaltunnel is de benaming van de tunnel die Engeland met Frankrijk verbindt. De tunnel is iets meer dan vijftig kilometer lang en is gegraven in de steenlagen onder de zeebodem. De bouw van deze tunnel heeft 8 jaar geduurd en hij is geopend in 1994. Het diepste deel ligt 115 meter onder zeeniveau.

Boten in de haven

Ervaringen van anderen met de Eurotunnel

Eurotunnel is de vlotste manier om naar Engeland te reizen. Bij het terugkeren waren we wat vroeger en mochten we kostenloos een vroegere trein nemen.

Met de trein ben je binnen drie kwartier vanuit Frankrijk naar Engeland. De trein heeft een schema van twee keer per uur. In Frankrijk is de douane controle uitgebreider dan aan de Engelse zijde.

Ideaal om op vrijdagavond nog snel op weekend te vertrekken naar de UK – vanuit Antwerpen ben je in dik 2 uur aan de trein – inchecken gaat steeds erg vlot – indien je te laat arriveert kan je gewoon één van de volgende treinen nemen – er vertrekt elke 20 min een trein naar en van Folkestone – erg makkelijk

Bij een korte retour trip naar Engeland (minder dan 5 dagen) ga ik meestal met Eurotunnel. Is net iets duurder dan de boot, maar wel veel sneller. Is ook makkelijk te boeken en toegangsweg is zeer toegankelijk.

Iedereen roemt over de boot naar en van Engeland. Al jaren neem ik de trein. Nooit te laat, altijd plaats en vele malen sneller dan de boot.

Ik ben reeds vele malen met de trein naar de Uk gegaan. Het is een makkelijke manier om je te vervoeren, probeer zo vroeg mogelijk te boeken voor de beste prijs. Goedkoop is het helaas niet.

Alle Reviews Bekijken

 

Ferry Verbindingen als Alternatief voor de Eurotunnel

Duinkerken - Dover

Vaarduur: 2 uur
Maatschappij: DFDS
Goedkoper maar langzamer

Meer informatie

Calais - Dover (P&O)

Vaarduur: 1,5 uur
Maatschappij: P&O Ferries
Goedkoper maar Langzamer

Meer informatie

Calais - Dover (DFDS)

Vaarduur: 1,5 uur
Maatschappij: DFDS
Goedkoper maar Langzamer

Meer informatie

Ferry maatschappijen die naar Engeland varen

Deze site maakt gebruik van cookies