15 Tips voor een goedkope overtocht Engeland

Bij het boeken van uw goedkope overtocht Engeland wilt u natuurlijk zo min mogelijk betalen. Wij hebben 15 unieke tips voor u op een rijtje gezet waarmee u zo voordelig mogelijk reist.  Heeft u zelf nog handige tips? Laat een reactie achter onder aan de pagina.

1. Met de auto de ferry op? Laat iedereen uitstappen

Indien je met de auto de ferry op gaat kun je het beste iedereen al snel (wanneer mogelijk) laten uitstappen en één iemand tot op de centimeter nauwkeurig het autodek op laten rijden. Het kan soms wat stress opleveren dat je op de centimeter precies moet parkeren maar de marshals weten precies hoeveel centimeter u nog verder kan rijden. Het is handig om dit in je eentje in de auto te doen zodat de anderen van buitenaf kunnen helpen of er niet met moeite uit kunnen komen na het parkeren.

2.  Met de auto naar Engeland tips

Bekijk de volgende video voor tips voor het boarden met uw auto op de Ferry, een video als dit kan wat stress wegnemen!

3. Pak een aparte overnachtingstas in

Gaat u overnachten in uw overtocht naar Engeland? Neem dan één stuk bagage mee voor in de kajuit en laat de koffers lekker in de achterbak zitten. Zo hoeft u niet met koffers te slepen en/of koffers in de vaak kleine kajuit uit te stallen. Eén overnachtingstas zal uw reis een stuk aangenamer maken.

4. Vroeg boeken is een voordelige overtocht

De ferry maatschappijen werken met variabele prijzen. Dat wil zeggen dat de prijzen per dag kunnen verschillen. Op basis van hoe veel vraag er is naar een overtocht wordt bepaald of de prijs hoger of lager moet zijn. Hier kan u van profiteren. Door vroeg te boeken betaald u vaak een stuk minder omdat er nog weinig tickets zijn verkocht. Vaak zijn de tickets die voor februari (voor het hoogseizoen) worden geboekt een stuk goedkoper door extra kortingen.

5. Ga voor goedkope dagen (MA – DI – WO)

De laatste vrijdag nog werken en dan lekker op vakantie! Zaterdag of zondag zijn over het algemeen makkelijke reisdagen. Dat weten de ferry maatschappijen natuurlijk ook! Daarom zijn de tickets op maandag, dinsdag en woensdag vaak een stuk voordeliger. Het is dus verstandig om uw reis op een van deze dagen te plannen. Zo kan u het weekend thuis nog even uitblazen en uw koffers pakken.  En geld besparen natuurlijk.

6. Hoogseizoen is duurseizoen

Het kan natuurlijk dat u aan het hoogseizoen vast zit met de bouwvak of schoolvakanties. In dat geval kunt u niet wat later boeken. Bent u vrij om op vakantie te gaan? Plan dan uw reis buiten het hoogseizoen. Dit scheelt aanzienlijk in prijs. Zowel in de prijs van uw overtocht naar Engeland als uw verblijf op uw bestemming. Het ferry hoogseizoen loopt van februari tot en met augustus.

Zie hier het precieze prijsverloop van bijvoorbeeld: Rotterdam – Hull (plaatje midden rechts)

7. Even er tussenuit is goedkoper

Het zal u wellicht wat vreemd in de oren klinken maar vaak zijn korte reizen goedkoper.  Vaak hebben maatschappijen een speciaal 3,4,5,6 of 7-daags retourtje met extra veel korting. Een weekje weg kan zo heel voordelig met de boot.

8. Slapend besparen

Wie wil er nou niet slapend besparen? Plan uw reis tussen 00:00 en 06:00. Omdat weinig mensen dan hun overtocht naar Engeland hebben geboekt zijn de prijzen vaak een stuk lager. Uw reis gaat lekker snel terwijl u slaapt en ondertussen reist u voordelig. Vanaf Dover zijn de overtochten over het algemeen goedkoper in de middag.

9. Reis samen

Gaat u gezellig met een ander stelletje op reis? Boek uw reis dan samen en deel voor de overtocht uw hut. Vaak zijn 4 persoonshutten goedkoper omdat u met meer personen maar 1 hut nodig heeft. Het is gezellig om samen te reizen en bovendien een stuk goedkoper. Let wel op dat u dit niet doet samen met ‘snurkers'. =) Anders kost het weer uw nachtrust.

10. De goedkoopste overtocht naar Engeland (Ferry)

De goedkoopste  overtocht naar Engeland is van Hoek van Holland naar Harwich. Hier kunt u meer zien over deze verschillende prijzen. Daarna volgt veelal IJmuiden Newcastle en dan Rotterdam Hull. Goedkoper dan € 69,- voor een auto en bestuurder zal het nooit worden. Dat kunt u dus zien als de minimum prijs. De maanden November en Januari zijn zeer goedkoop en aan te raden als u een goedkope overtocht wilt maken.

11. De goedkoopste manier naar Engeland

De goedkoopste manier naar Engeland ligt aan vele zaken, denk bijvoorbeeld aan de bestemming en de vanaf locatie. Er zijn verschillende opties waar u misschien nog niet aan gedacht heeft voor een goedkope manier om naar Engeland te komen.

Goedkoopste Opties:

  • De Bus ( Flixbus ) U kunt al in London zijn vanaf € 11,99 (in de praktijk +/- € 50)  Zie hier alle details, reisduur wel 10 uur+
  • De Trein ZONDER auto ( Eurostar ) – Amsterdam – Londen is maar 4.45 uur!  lees op deze site alles – Eurostar informatie, goedkoopste tickets zijn 59 Euro. In de praktijk +/- € 100,-
  • De Trein MET auto ( Eurotunnel ) – Zie hier direct alle prijsinformatie & boekingsmogelijkheden.
  • De Ferry ( zie alle artikelen op deze site en Tip 10. )
  • Het Vliegtuig is minimaal 75 Euro met alle verborgen kosten die daarbij komen. In de praktijk moet je zeker 120 Euro voor een dergelijke vlucht inschatten.

12. Vergelijk Maatschappijen

Boekt u via onze site maakt u automatisch gebruik van de vergelijker van onze partner website Engelandvaren.nl. Door verschillende maatschappijen te vergelijken op uw traject weet u zeker dat u de goedkoopste overtocht te pakken heeft.

Ook bestaan er boekings engines die alle partijen hebben opgenomen ( directferries bijvoorbeeld )

13. Vergelijk Havens en Afstanden (KAARTJE!)

Het liefst heeft u natuurlijk een haven zo dicht mogelijk bij huis. Vergelijk ook eens de havens die iets verder weg liggen. De tarieven kunnen behoorlijk uiteen lopen. De extra kosten aan benzine bespaart u vaak dubbel op het ticket tarief. Bekijk ook het kaartje hieronder voor de juiste afstanden, havens en locaties van de meest gebruikte ferry verbindingen.

veerboten tussen nederland en engeland

14. Bekijk de aanbiedingen

Check voor u gaat boeken eerst de aanbiedingen. Het kan soms voordeliger zijn om op een haven verder bij uw accommodatie vandaan te varen. Of misschien is er wel een aanbieding op precies uw bestemming! De aanbiedingspagina's van de bekendste verbindingen:

15. Maak gebruik van de Eurotunnel

Kiest u er voor om iets verder te rijden voor uw overtocht dan kan u het beste de eurotunnel nemen. Dit is een tunnel tussen Frankrijk(Calais) en Engeland (Dovre). Door de tunnel rijdt een autotrein waarmee u in slechts een half uur aan de overkant bent. Hiermee kunt u een hoop geld en reistijd besparen. Meer informatie over de eurotunnel