duinkerken haven

Duinkerken (Naar Dover)

Boek uw reis vanaf Duinkerken naar Dover

Boek vandaag nog een profiteer van scherpe tarieven

Alles over Duinkerken

Duinkerken (In het Frans: Dunkerque) is een Franse stad aan de grens van België. De haven van Duinkerken is de op 2 na grootste van Frankrijk. Alleen de havens van Marseille en Le Havre zijn nog groter.
De havenplaats ligt aan de Noordzee. Malo (een wijk in Duinkerken) ligt zelfs direct aan de zee. De rest van Duinkerken wordt door een duik voor het zeewater beschermd.

Een veelgestelde vraag is: Waar ligt Duinkerken? In het topje van Frankrijk. Op zo'n 3 uur van Utrecht en Amsterdam vandaan met de auto, vanuit Rotterdam ben je er binnen dik 2 uur.

In de binnenstad zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen. Bekend is bijvoorbeeld de Sint-Eligiuskerk en het opleidingsschip De hertogin Anne. Vanuit de haven van Duinkerken vaart u rechtstreeks naar Dover. De overtocht Dover duurt ongeveer 2 uur.

Over Duinkerken

Faciliteiten Duinkerken

  • Toiletten
  • Cafe

Adres DFDS Seaways

Inchecken: DFDS Terminal Car ferry – F-59279 Loon-Plage (Duinkerque) – Route du petit Denna, Port 5625

Inchecken

Op de haven van Duinkerken dient u 1 uur van te voren aanwezig te zijn. Let erop dat u ruim op tijd vertrekt.

Maatschappij

DFDS Seaways English Channel

Route

Duinkerken – Dover
12 afvaarten/dag

Openbaar Vervoer

Per trein:
Met de TGV kunt u in Duinkerken komen met de trein. U kan vanaf Nederland met de TGV naar Parijs. Daarvandaan bent u met ongeveer anderhalf uur in Duinkerken. Een andere mogelijkheid is om via station Lille-Europe te reizen.

Extra Tip:
Wanneer u middels een navigatiesysteem uw route plant dient u in plaats van Duinkerken de plaatsnaam Loon-Plage te gebruiken.