Engeland Overtocht

Duinkerken Haven

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Logo DFDSVan
Duinkerken
Naar
Dover
Vaartijd
2 uur
Prijsinfo

Duinkerken Haven

Duinkerken (In het Frans: Dunkerque) is een Franse stad aan de grens van België. De haven van Duinkerken is de op 2 na grootste van Frankrijk. Alleen de havens van Marseille en Le Havre zijn nog groter. De havenplaats ligt aan de Noordzee. Malo (een wijk in Duinkerken) ligt zelfs direct aan de zee. De rest van Duinkerken wordt door een duik voor het zeewater beschermd. Lees wel verder op deze pagina over de topografische ligging van de DFDS haven in Duinkerken, die ligt namelijk niet in Duinkerken maar in Loon Plage.

DFDS Duinkerken Adres:

Dit adres kan je zo in de Tomtom invoeren!

DFDS Terminal Car ferry
F-59279 Loon-Plage (Duinkerque)
Route du petit Denna, Port 5625

Navigeren richting uw DFDS Duinkerken – Ferry Haven

Openbaar Vervoer: Met de TGV kunt u in Duinkerken komen met de trein. U kan vanaf Nederland met de TGV naar Parijs. Daarvandaan bent u met ongeveer anderhalf uur in Duinkerken. Een andere mogelijkheid is om via station Lille-Europe te reizen.

Indien u met de auto gaat is het allemaal zeer eenvoudig. Vergeet Loon Plage niet te gebruiken als bestemming in plaats van Duinkerken en de borden boven de weg zijn ook bijzonder duidelijk. Zie hiervoor ook het plaatje hieronder van de haven van Duinkerken.

Extra Tip: Wanneer u middels een navigatiesysteem uw route plant dient u in plaats van Duinkerken de plaatsnaam Loon-Plage te gebruiken.

Meer over de vertrekhaven

Een veelgestelde vraag is: Waar ligt Duinkerken? In het topje van Frankrijk. Op zo'n 3 uur van Utrecht en Amsterdam vandaan met de auto, vanuit Rotterdam ben je er binnen dik 2 uur. de DFDS haven ligt niet dichtbij het Centrum van Duinkerken. Eigenlijk ligt de haven een dorpje verderop genaamd Loon Plage. Als je nog wat verder reist  ( 5 minuten) kom je bij een iets leuker dorpje genaamd Grevelingen. Daar kan je leuk wandelen in het historische stadje.

In de binnenstad zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen. Bekend is bijvoorbeeld de Sint-Eligiuskerk en het opleidingsschip De hertogin Anne. Vanuit de haven van Duinkerken vaart u rechtstreeks naar Dover. De overtocht Dover duurt ongeveer 2 uur.

Over de overtocht

Aantal afvaarten: 12 per dag
Duur: 2 uur

Inchecken

Op de haven van Duinkerken dient u 1 uur (max 2 uur) van te voren aanwezig te zijn. Let erop dat u ruim op tijd vertrekt.

Faciliteiten haven

Toiletten, Café, Ticket Sales

Alternatieve Verbindingen voor Duinkerken – Dover

Calais – Dover

Vaarduur: 1,5 uur
Maatschappij: DFDS en P&O
Veelal is deze verbinding iets sneller, maar ook iets duurder en iets meer gedoe. 

Meer informatie

Calais – Folkestone

Reistijd: 30 minuten
Maatschappij: Eurostar en Eurotunnel
De Trein (Kanaaltunnel ) verbinding is zeker sneller, maar in bijna alle gevallen veel duurder.

Meer informatie

1 gedachte over “Duinkerken Haven”

  1. Belangrijk om hier ook te vernoemen dat deze haven NIET in Duinkerken centrum ligt, het ligt echt een stukje verder weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies
Scroll naar boven