Overtocht naar Dover, Engeland

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Logo P&OVan
Calais
Naar
Dover
Vaartijd
1,5 uur
Prijs
Logo DFDSVan
Duinkerken
Naar
Dover
Vaartijd
2 uur
Prijs
Logo DFDSVan
Calais
Naar
Dover
Vaartijd
1,5 uur
Prijs
peno dove

Deze ferry overtocht direct boeken?

Over de veerboot naar Dover

Banner PO Ferries

Er gaan 3 veerboten naar Dover. Maatschappijen DFDS en P&O Ferries varen op de route Calais-Dover, en DFDS vaart ook nog op de route Duinkerken-Dover. Het meest ideaal is de overtocht vanaf Duinkerken. U hoeft dan namelijk iets minder ver te rijden. De boot doet er anderzijds wel een half uurtje langer over. Twee uur in plaats van 1,5 uur.

Hoewel het qua reistijd niet enorm verschilt, kunnen de kosten per route wel behoorlijk uiteenlopen. De tarieven fluctueren behoorlijk op basis van het aantal boekingen aan boord. Het is daarom slim om goed te vergelijken tussen de 3 verschillende veerlijnen. Hiermee kun je zomaar tientallen Euro`s besparen.

Een zeer goed alternatief voor de veerboten, is de trein door de kanaaltunnel naar Folkestone. Dit is een plaatsje dat vlak naast Dover ligt. Je kunt kiezen tussen de autotrein tussen Calais en Folkestone, of de passagierstrein die rijdt tussen Amsterdam en Londen. Meer informatie vind je op onze pagina die gaat over de trein naar Engeland.

Faciliteiten aan boord

De overtochten naar Dover zijn van korte duur en hebben daarom minder faciliteiten dan de andere overtochten naar Engeland. Je kunt er natuurlijk wel gewoon eten en winkelen. Voor de kinderen is er Pirates` Island,

eten en drinken aan boord

P&O vanaf Calais

Inchecken voor Calais-Dover

In Calais dient u 1 uur van te voren aanwezig te zijn.

Adres
P&O Ferries Ltd
Terminal Car Ferry
62100 Calais, Frankrijk

Parkeren
Vlak bij de Calais Ferry Terminal is een parkeerterrein waar u gratis kan parkeren. Let er wel op dat u hier maximaal 3 dagen kunt staan.

DFDS vanaf Calais

Inchecken voor Calais-Dover

In Calais dient u 1 uur van te voren aanwezig te zijn.

Adres
DFDS Ferries
Car Ferry Terminal
62100 Calais, Frankrijk

Parkeren
Er is gratis openbare parkeergelegenheid voor het terminal gebouw. Dit is een onbewaakt parkeerterrein en parkeren is op eigen risico. ​

DFDS vanaf Duinkerken

Inchecken voor Calais-Dover

Inchecken in Duinkerken is 1 uur van tevoren.

Adres
DFDS Terminal Car Ferry
Route du petit De​nna
Port 5625, 59279 Loon-Plage,  Frankrijk

Parkeren
​Voor het terminalgebouw is een onbewaakte parkeerplaats aanwezig. Er lopen hier regelmatig mensen voorbij, dus het is geen afgelegen terrein.

Deze ferry overtocht direct boeken?

Dover

Dover, vroeger in het Nederland Daveren genoemd, is een van de belangrijkste havenplaatsen in Engeland. De stad ligt aan het oostelijke deel van Het Kanaal, ook wel de Nauw van Calais genoemd. Al van vroeger uit is Dover van maritiem belang geweest. Omdat de stad slechts 34 kilometer van de Franse kust ligt was dover vroeger een invalplaats voor de Romeinen. Tot 1923 werd de haven voor militaire doeleinden gebruikt. Daarna is de haven opengesteld voor civiele doeleinden, waardoor u op de dag vandaag van Calais naar Dover kunt varen.

De stad heeft door haar vele verbindingen met het vaste land (Europa) het belangrijkste verkeer over Het Kanaal. De belangrijkste inkomstenbronnen voor de 37.000 inwoners van Dover zijn: Visserij, industrie maar vooral het toerisme. Vlak voor de kust van Dover zult u de witte krijtrotsen al zien. In het Engels The White Cliffs of Dover genoemd. Deze rotsen absoluut een bezoek waard. Daarnaast is Dover Castle ook een belangrijke toeristische trekpleister voor de stad. In het kasteel zijn de resten van een Romeinse vuurtoren uit de 4e te bezichtigen. Helaas heeft de 2e wereldoorlog de stad niet onbeschadigd gelaten. Dover was het mikpunt van vele bombardementen. Hierdoor is in Dover ook veel nieuwbouw te vinden.

Verbindingen om ook te overwegen

Eurostar

Reistijd: 0,5 uur
Maatschappij: Eurostar
Meer informatie

Le Shuttle

Reistijd: 0,5 uur
Maatschappij: Eurotunnel
Meer informatie

Rotterdam - Hull

Vaarduur: 12 uur
Maatschappij: P&O Ferries
Meer informatie

Ferry maatschappijen die naar Engeland varen

Deze site maakt gebruik van cookies