Met de Auto naar Engeland

Indien je met de Auto naar Engeland wilt heb je 2 Mogelijkheden. Met de Ferry of met de trein via de Kanaaltunnel. De trein is duurder, iets lastiger te boeken maar veelal wel iets sneller.

Tip: Indien je met de trein wilt en gebruik wil maken van iDeal dan moet je boeken via een tussenpartij als Directferries.

Wil je met de caravan of camper? Dan is de ferry vrijwel zeker een betere optie, al helemaal als je vroeg boekt en de aanbiedingenpagina's in de gaten houdt van de verschillende ferry diensten. Dit omdat caravans soms gratis mee mogen.

Afijn; Wij hebben voor onze bezoekers alle verbindingen op een rij gezet:

Alle Mogelijke Verbindingen naar Engeland Met Auto

OvertochtVervoerBodemprijsReistijdOnze RatingBoeken
Hoek van Holland - HarwichFerry€ 698 u. 21 min.9.4Boeken
Rotterdam - HullFerry€ 18011 u. 51 min.8.6Boeken
Duinkerken [FR] - DoverFerry€ 54*6 u. 00 min.8,4Boeken
IJmuiden - NewcastleFerry€ 8815 u.7,2Boeken
Calais [FR] - DoverFerry€ 54*5 u. 45 min.7,2Boeken
Calais [FR] - DoverTrein€ 885 u. 25 min.6,5Boeken
Calais [FR] - DoverAutotrein€ 1945 u. 25 min.3Boeken

Deze tabel geeft de mogelijkheden goed weer maar verdient nog wat uitleg. Twee ferry verbindingen zijn voornamelijk zeer interessant indien u naar Engeland wilt gaan:

  • Hoek van Holland – Harwich: Deze overtocht duurt 6 uur en 30 minuten. Als u vanuit Amsterdam komt en ruim op tijd wilt inchecken ed. kan de totale reistijd vanzelfsprekend behoorlijk oplopen. Buiten dat wordt deze verbinding zeer veel gebruikt. Meer weten? Bekijk de boekingsmogelijkheden.
  • Duinkerken – Dover: Deze goedkope overtocht wint de laatste tijd behoorlijk aan populariteit, de haven van Duinkerken is zeer overzichtelijk en de verbinding is relatief snel, zelfs als u met de auto helemaal naar Duinkerken rijdt. Ook vermijd u de enorme drukte rondom Calais. U zit misschien iets langer op de Ferry zelf, maar op die overtocht met moderne ferries is weer behoorlijk wat vermaak. Meer weten? Bekijk de boekingsmogelijkheden.

Tips indien je met de Auto naar Engeland wilt.

Ben je eruit en wil je met de auto met de ferry gaan reizen, bekijk dan nog even onderstaande 3 tips. Die kunnen het reizen net iets makkelijker maken!

  • Laat iedereen uitstappen tijdens het inparkeren.

Indien je met de auto de ferry op gaat kun je het beste iedereen al snel (wanneer mogelijk) laten uitstappen en één iemand tot op de centimeter nauwkeurig het autodek op laten rijden. Het kan soms wat stress opleveren dat je op de centimeter precies moet parkeren maar de marshals weten precies hoeveel centimeter u nog verder kan rijden. Het is handig om dit in je eentje in de auto te doen zodat de anderen van buitenaf kunnen helpen of er niet met moeite uit kunnen komen na het parkeren.

  • Reis je voor het eerst? Bekijk deze video!

Bekijk de volgende video voor tips voor het boarden met uw auto op de Ferry, een video als dit kan wat stress wegnemen!

  • Pak een aparte overnachtingstas in

Gaat u overnachten in uw overtocht naar Engeland? Neem dan één stuk bagage mee voor in de kajuit en laat de koffers lekker in de achterbak zitten. Zo hoeft u niet met koffers te slepen en/of koffers in de vaak kleine kajuit uit te stallen. Eén overnachtingstas zal uw reis een stuk aangenamer maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies
Scroll naar boven