Huisdieren aan boord op de Ferry

Regelmatig krijgen wij de vraag of het toegestaan is om huisdieren mee te nemen. Het is natuurlijk fijn om je huisdier mee te kunnen nemen tijdens de overtocht naar Engeland.
Bij alle ferries zijn huisdieren toegestaan. Er worden wel extra kosten in rekening gebracht voor het vervoeren van een huisdier.

Daarnaast is moet je er ook rekening mee houden dat het dier een dierenpaspoort moet hebben en minimaal 15 maanden oud.
Tijdens de overtocht kunnen de dieren in een speciale kennel verblijven. Ook kan in sommige gevallen het dier in de auto of caravan blijven. Een blindengeleidehond kan uiteraard mee het dek op.

Check hieronder de voorwaarden van de verschillende Ferries:

DFDS Seaways & huisdieren

Wil je met de hond naar Engeland of Schotland? Geen probleem! Met DFDS kun je ontspannen reizen met je trouwe viervoeter aan je zijde. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over reizen met huisdieren naar Engeland en Schotland. Handige tips, regels waar je rekening mee moet houden en wat je kunt verwachten.​​

De hond mee naar Engeland: wat heb je nodig? Je hond dient te beschikken over:​

 • ​Een dierenpaspoort
 • Een m​icro-chip
 • Een rabiës-vaccinatie (minimaal 21 dagen voor vertrek, je hond moet vóór die tijd al gechipt zijn)
 • Een behandeling tegen lintworm (Echinococcus.) Dit geldt alleen voor honden. Minimaal 1 dag voor vertrek en binnen maximaal 5 dagen afreizen.

Uitgebreide checklist DFDS & Huisdieren

Stena Line & huisdieren

In samenwerking met De Chamber of Shipping en de RSPCA heeft Stena Line een een aantal tips voor reizen met huisdieren aan boord van onze ferry's. Wij delen graag deze Top Tips zodat u samen met uw huisdier ontspannen kunt beginnen aan de vakantie.

 • VENTILATIE

Sommige hondenrassen zijn meer gevoelig voor warmte/slechte luchtcirculatie dan andere. Neem extra maatregelen en boek vooraf een kennel of zorg ervoor dat het raam van uw auto een stukje open staat zonder dat uw hond kan ontsnappen.

 • BEWEGING & SPEELGOED

Het is belangrijk dat u voor u aan boord gaat een eindje met de hond gaat lopen zodat hij of zij rustig is en een lege blaas heeft. Vergeet ook niet zijn/haar favoriete speeltje mee te nemen, zodat hij/zij zich tijdens de reis niet verveelt.

 • ETEN & DRINKEN

Geef het dier voor de ferry vertrekt niet teveel te eten en zorg voor voldoende water in het voertuig voor het geval uw dier dorst krijgt.

 • TESTRIT

Reist u voor het eerst met uw huisdier? Dan is het verstandig een paar testritjes te maken, zodat het dier aan de auto kan wennen.

 • HUISDIEREN PASPOORT

Een huisdieren EU-paspoort is verplicht voor het reizen van/naar Europa. Het huisdier moet ook zijn voorzien vaneen elektronische transponder (chip) waarmee het dier geidentificeerd kan worden.

 • ESSENTIËLE VACCINATIES

Alle huisdieren die van / naar Groot-Brittannië en Europa reizen, moeten beschikken over documentatie waaruit blijkt dat de nodige vaccinaties zijn uitgevoerd. Zoals behandeling tegen rabiës, teken en worm.

P&O Ferries en huisdieren

Je viervoeters hoeven niet thuis te blijven. Indien je met P&O Ferries reist, kunnen ze met je mee. 

Belangrijke informatie

 • Passagiers met huisdieren dienen uiterlijk 90 minuten voor vertrek in te checken. Je wordt gevraagd een huisdierformulier in te vullen.
 • Alle katten en honden moeten in kennels worden ondergebracht. Ons personeel gaat tijdens de reis regelmatig bij de dieren kijken.
 • Sorry, kleine huisdieren (zoals hamsters en konijnen) reizen in de auto – kijk bij onze ‘veelgestelde vragen’ voor meer informatie.
 • Op de passagiersdekken zijn alleen geleide- en signaalhonden toegestaan. Alle andere huisdieren moeten aan boord in een van de kennels.
 • Passagiers met huisdieren kunnen geen gebruik maken van Priority Boarding, omdat je dicht bij de kennels moet parkeren.

Uitgebreide checklist P&O Ferries & Huisdieren en meer over P&O ferries.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies voor de beste site-ervaring. Door op 'accepteer' te klikken of door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies voor eventuele advertenties en statistieken.

Scroll naar boven