Tips tegen Zeeziekte

Reizen met de boot kan een heftige beleving zijn. Zeker als je 15 uur op de boot zit naar Newcastle! De lekkere zoute zeelucht, vermaak aan boord en het deinen op de golven. Juist dat laatste is voor sommigen een probleem.

Wanneer je last hebt van zeeziekte ben je erg misselijk bij het varen. Met name wanneer je voor langere tijd op een onrustige zee vaart kan je last krijgen van zeeziekte. Ook kunnen bijvoorbeeld: alcohol, vermoeidheid, hevige geuren en geluid een rol spelen in het verergeren van de klachten. Ondanks dat de boten voor de overtocht naar Engeland erg groot zijn (daardoor minder last van deining) kan het natuurlijk voorkomen dat u last krijgt van zeeziekte. Daarom hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Tips tegen zeeziekte voor uw overtocht

Vooraf:

  • Geef bij het reserveren aan dat u last hebt van zeeziekte. U kunt vragen om een kajuit centraal in het schip.
  • Zorg ervoor dat u goed bent uitgerust voordat u op pad gaat.
  • Ga langs de huisarts. Hij/zij kan een middeltje voorschrijven voor tijdens de reis.

Tijdens de reis:

  • Probeer te gaan slapen zodra de boot begint te stampen.
  • Zoek een ruimte op met frisse lucht en weinig omgevingsgeluid.
  • Kijk naar de horizon waar u naartoe vaart, fixeer niet uw blik.
  • Verzet je niet tegen de beweging van de boot maar ga erin mee.

Hoewel volledig voorkomen altijd lastig is zullen bovenstaande tips helpen om het zo veel mogelijk te voorkomen. Zeeziekte is geen ziekte die te verhelpen is, waar je van kan genezen. Daarom blijft het belangrijk om voor elke reis u goed voor te bereiden.  Aan boord zelf heeft de crew ook ervaring voldoende met zieke passagiers. Zij kunnen u ten alle tijden helpen met wat tips en middeltjes. Heeft u zelf nog goede tips? Laat ze hieronder achter in de reacties.Geef een reactie