Banner PO Ferries

Reizen met de boot kan een heftige beleving zijn. Zeker als je 15 uur op de boot zit naar Newcastle! De lekkere zoute zeelucht, vermaak aan boord en het deinen op de golven. Juist dat laatste is voor sommigen een probleem.

Wanneer je last hebt van zeeziekte ben je erg misselijk bij het varen. Met name wanneer je voor langere tijd op een onrustige zee vaart kan je last krijgen van zeeziekte. Ook kunnen bijvoorbeeld: alcohol, vermoeidheid, hevige geuren en geluid een rol spelen in het verergeren van de klachten. Ondanks dat de boten voor de overtocht naar Engeland erg groot zijn (daardoor minder last van deining) kan het natuurlijk voorkomen dat u last krijgt van zeeziekte. Daarom hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Tips tegen zeeziekte voor uw overtocht

Vooraf:

 • Geef bij het reserveren aan dat u last hebt van zeeziekte. U kunt vragen om een kajuit centraal in het schip.
 • Zorg ervoor dat u goed bent uitgerust voordat u op pad gaat.
 • Ga langs de huisarts. Hij/zij kan een middeltje voorschrijven voor tijdens de reis.

Tijdens de reis:

 • Probeer te gaan slapen zodra de boot begint te stampen.
 • Zoek een ruimte op met frisse lucht en weinig omgevingsgeluid.
 • Kijk naar de horizon waar u naartoe vaart, fixeer niet uw blik.
 • Verzet je niet tegen de beweging van de boot maar ga erin mee.

Hoewel volledig voorkomen altijd lastig is zullen bovenstaande tips helpen om het zo veel mogelijk te voorkomen. Zeeziekte is geen ziekte die te verhelpen is, waar je van kan genezen. Daarom blijft het belangrijk om voor elke reis u goed voor te bereiden.  Aan boord zelf heeft de crew ook ervaring voldoende met zieke passagiers. Zij kunnen u ten alle tijden helpen met wat tips en middeltjes. Heeft u zelf nog goede tips? Laat ze hieronder achter in de reacties.2 reacties

 • Riet Molier-Scheuierman

  Heb een paar jaar geleden een trip naar York gemaakt met mijn zoon en we gingen met storm weg. De dames aan boord adviseerden armbandjes te kopen met een drukpunt aan de binnenkant van de pols. Weet niet of het helpt ben vaker naar Engeland gevaren ook zonder bandjes nooit ziek geweest. Maar beter varen zonder storm dan merk je niet eens dat het schip vaart.
  Wel toen mijn hand gekneusd door een rare beweging van het schip en uitstekend geholpen bij de EHBO en het personeel aan boord. Geweldige mensen en de behandeling van mijn hand is toen beter gedaan dan bij mijn eigen arts thuis. Heb ook nog erg gelachen achteraf want mijn trouwring moest er af en toen kwam er iemand uit de machinekamer met een ijzerzaag en enorme tang toen trok ik wel even wit weg want de zaag en tang waren niet echt klein. Maar de meneer die er bij was zei hold on love we use a tread en pull it around your finger en pull your ring off. Dat is toen gelukkig gelukt en ik heb dus mijn vinger nog achteraf wel gelachen hoor. Maar de service aan boord fantastisch.
  Vriendelijke groet riet Molier

Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies