Wat gaat er veranderen door de brexit bij terugkeer uit Engeland?

Banner PO Ferries

Vanaf 1 januari 2021 (na de brexit) gelden bij terugkeer uit Engeland de douaneregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Hoewel reizen momenteel wordt afgeraden, informeert de Nederlandse Douane reizigers wel over de nieuwe regels die vanaf 1 januari 2021 gelden voor reizen vanuit Engeland.

Uit een recente poll onder zo'n 1300 vakantiegangers die affiniteit met het Engeland hebben blijkt dat er nog veel onwetendheid is over de gewijzigde regels. Om jou te informeren, zet de Douane vijf aandachtspunten op een rij:

  • Wanneer aankopen samen duurder zijn dan (omgerekend) € 430, betaal je hier bij terugkomst in Nederland belasting over.
  • Je mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen.
  • Zuivel- en vleesproducten mogen niet mee, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Ook de meeste visproducten mogen niet mee.
  • Je mag 1 slof sigaretten belastingvrij meenemen.
  • Als je op de heen- of terugreis (omgerekend) € 10.000 of meer aan contant geld meeneemt, dan moet je hier aangifte van doen bij de Douane.

Op vakantie met je huisdier? Houd er dan rekening mee dat de regels voor het meenemen van huisdieren waarschijnlijk ook wijzigen per 1 januari 2021. Houd hiervoor de website van de NVWA in de gaten om te voorkomen dat je huisdier in quarantaine wordt geplaatst. Ook mogen bepaalde hondenrassen, het VK niet in.

Bereid je ruim voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk voor en bezoek www.wijsopreis.nl of download de Douane Reizen App.Geef een reactie

Deze site maakt gebruik van cookies