Eurotunnel logo

De Autotrein naar Engeland: Alles over de Eurotunnel

Tussen Calais (Frankrijk) en Dover (Engeland) is in 1986 een tunnel gegraven. Deze tunnel is onder de Noordzee door gegraven en in de tunnel ligt een spoorlijn. Omdat de tunnel onder het Kanaal doorgaat heet de tunnel officieel de Kanaaltunnel. Echter wordt de tunnel in de volksmond veelal de Eurotunnel genoemd.

Hoe de Eurotunnel werkt

Er rijden pendeltreinen in de Eurotunnel waar auto’s, bussen, vrachtwagens en kleine voertuigen op kunnen. Als passagier kunt u zonder een auto of busplek dus geen gebruik maken van deze trein. (Wel van de Eurostar, maar dan moet u even doorlezen)

Heeft u echter wel een plek kunnen bemachtigen? Dan bent u binnen 35 minuten alweer aan de overkant. U moet tijdens de reis in uw voertuig blijven zitten. Wilt u als voetganger met de trein. Dat kan! U kunt met de hogesnelheidstrein 'de Eurostar'.

Huisdieren

Huisdieren mogen ook mee met de trein van de Eurotunnel. Let er wel op dat zij ‘Het Europees paspoort voor gezelschapsdieren’ moeten hebben. De kosten voor het vervoer van huisdieren zijn € 23,00 per huisdier per enkele reis. Tijdens de overtocht dient u huisdier in de auto te verblijven.

Rolstoeltoegankelijkheid

U blijft in uw eigen voertuig tijdens de treinreis. Daarom zijn er geen toiletten aanwezig in de trein. Ook geen invalide toiletten dus. In de Terminal zijn deze natuurlijk wel te vinden. Als u vooraf aangeeft minder valide te zijn mag u als eerste aan boord. Dit is zodat in geval van calamiteiten het personeel u kan assisteren.

Boeking Annuleren

  • Tot 24 uur voor vertrek 15% van de reissom
  • Op de dag van vertrek of bij no show 100% van de reissom

Boeking Wijzigen

  • € 25,- per wijziging + eventuele tariefsverhogingen

Bij het 5-daagsretour is wijzigen niet mogelijk, wanneer de heenreis al gemaakt is.
LPG-aangedreven voertuigen en dubbel aangedreven voertuigen zijn niet toegestaan.
Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan.

Reizen via de Eurotunnel

Boek vandaag nog een profiteer van scherpe tarieven

Ervaringen van anderen met de Eurotunnel

Eurotunnel is de vlotste manier om naar Engeland te reizen. Bij het terugkeren waren we wat vroeger en mochten we kostenloos een vroegere trein nemen.

Met de trein ben je binnen drie kwartier vanuit Frankrijk naar Engeland. De trein heeft een schema van twee keer per uur. In Frankrijk is de douane controle uitgebreider dan aan de Engelse zijde.

Ideaal om op vrijdagavond nog snel op weekend te vertrekken naar de UK - vanuit Antwerpen ben je in dik 2 uur aan de trein - inchecken gaat steeds erg vlot - indien je te laat arriveert kan je gewoon één van de volgende treinen nemen - er vertrekt elke 20 min een trein naar en van Folkestone - erg makkelijk

Bij een korte retour trip naar Engeland (minder dan 5 dagen) ga ik meestal met Eurotunnel. Is net iets duurder dan de boot, maar wel veel sneller. Is ook makkelijk te boeken en toegangsweg is zeer toegankelijk.

Iedereen roemt over de boot naar en van Engeland. Al jaren neem ik de trein. Nooit te laat, altijd plaats en vele malen sneller dan de boot.

Ik ben reeds vele malen met de trein naar de Uk gegaan. Het is een makkelijke manier om je te vervoeren, probeer zo vroeg mogelijk te boeken voor de beste prijs. Goedkoop is het helaas niet.

 

Alle Reviews Bekijken

Laat uw eigen ervaring met de Eurotunnel achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *