Eurotunnel logo

Ervaringen Eurotunnel

Over de Eurotunnel

Tussen Calais (Frankrijk) en Folkestone (Engeland) is in 1986 een tunnel gegraven. Deze tunnel is onder de Noordzee door gegraven en in de tunnel ligt een spoorlijn. Omdat de tunnel Engeland met Europa verbindt is het d Eurotunnel genoemd. Er rijden pendeltreinen in de Eurotunnel waar auto’s, bussen, vrachtwagens en kleine voertuigen op kunnen. Als passagier kunt u dus geen gebruik maken van de trein. Binnen 35 minuten is de trein aan de overkant. U moet tijdens de reis in uw voertuig blijven zitten. Wilt u als voetganger met de trein. Dat kan! U kunt met de hogesnelheidstrein ‚de Eurostar’.

Toegankelijk

Huisdieren

Huisdieren mogen ook mee met de trein van de Eurotunnel. Let er wel op dat zij 'Het Europees paspoort voor gezelschapsdieren’ moeten hebben. De kosten voor het vervoer van huisdieren zijn € 23,00 per huisdier per enkele reis. Tijdens de overtocht dient u huisdier in de auto te verblijven.

Rolstoeltoegankelijkheid

U blijft in uw eigen voertuig tijdens de treinreis. Daarom zijn er geen toiletten aanwezig in de trein. Ook geen invalide toiletten dus. In de Terminal zijn deze natuurlijk wel te vinden. Als u vooraf aangeeft minder valide te zijn mag u als eerste aan boord. Dit is zodat in geval van calamiteiten het personeel u kan assisteren.

Voorwaarden

Annuleren

  • Tot 24 uur voor vertrek 15% van de reissom
  • Op de dag van vertrek of bij no show 100% van de reissom

Wijzigen

  • € 25,- per wijziging + eventuele tariefsverhogingen

Bij het 5-daagsretour is wijzigen niet mogelijk, wanneer de heenreis al gemaakt is.
LPG-aangedreven voertuigen en dubbel aangedreven voertuigen zijn niet toegestaan.
Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan.

Reizen via de Eurotunnel

Boek vandaag nog een profiteer van scherpe tarieven

ERVARINGEN VAN ANDEREN met de Eurotunnel

In orde

★★★★☆
4 5 1
Lekker snel. Verder weinig te zeggen over service ofzo. Blijf natuurlijk gewoon in de auto zitten.\r\nMijn ervaring met Eurotunnel is prima in orde!

Zeer tevreden!

★★★★☆
4 5 1
Lekker snel, niet te veel gedoe en lekker in de auto blijven zitten... Wel stukje rijden naar Calais maar is ook wel lekker rustig begin van de vakantie. Ik zou de Eurotunnel aan iedereen aanraden!

Snel naar de UK!

★★★★☆
4 5 1
Verreweg de makkelijkste manier om per auto naar de UK te reizen. Enige nadeel van de tunnel is dat je niks ziet van de oversteek, maar het is wel zeer snel en functioneel.\r\n\r\nO ja, ik moet het artikel even corrigeren: er zijn WEL toiletten in de shuttletrein. Om de paar rijtuigen zit er één. Dus je hoeft niet per se in de terminal te gaan.

Wat een drama!!

★☆☆☆☆
1 5 1
Al voor de tweede keer gebruik gemaakt van de tunnel en WEER T ZELFDE DRAMA. Wachten, wachten, wachten. " there is a delay in the tunnel" 4 uur nutteloos wachten waarbij je gebruik kunt maken van smirige toiletten en een overvol vies restaurant. De overtocht is snel. Maar voor je eindelijk op die trein staat voor ons NOOIT MEER dan maat met de boot.

Chaos

★☆☆☆☆
1 5 1
Er was een incident wat de hele dag 90 minuten vertraging gaf. We maakten voor het eerst gebruik van de tunnel en werden heel slecht geinformeerd. Toen we werden opgeroepen om richting de trein te rijden bleken we in een chaos terecht te komen. Je krijgt een letter maar ook verl latere letters gingen in de rij staan. Zodoende duurde het nog ruim een uur voordat we vertrokken. Niemand die debiel regelt en of in de gaten lijkt te houden. Het kwam heel chaotisch over waarbij de brutaalste het snelste aan de beurt kwamen. Uiteindelijk vertrokken we 2 uur en 15 minuten te laat. Eens maar nooit meer!

Vreselijk

★☆☆☆☆
1 5 1
Bijna 6 uur vertraging, geen uitleg, grote chaos, voor mij nooit meer.

Laat uw eigen ervaring met de Eurotunnel achter

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content
Geplaatst in Ervaringen Ferries, Eurotunnel.