Duinkerken Logo

Duinkerken

Boek uw reis vanaf Duinkerken naar Dover

Boek vandaag nog een profiteer van scherpe tarieven

Over Duinkerken

Duinkerken (In het Frans: Dunkerque) is een Franse stad aan de grens van België. De haven van Duinkerken is de op 2 na grootste van Frankrijk. Alleen de havens van Marseille en Le Havre zijn nog groter.
De havenplaats ligt aan de Noordzee. Malo (een wijk in Duinkerken) ligt zelfs direct aan de zee. De rest van Duinkerken wordt door een duik voor het zeewater beschermd.
In de binnenstad zijn verschillende bezienswaardigheden te bewonderen. Bekend is bijvoorbeeld de Sint-Eligiuskerk en het opleidingsschip De hertogin Anne. Vanuit de haven van Duinkerken vaart u rechtstreeks naar Dover. De overtocht Dover duurt ongeveer 2 uur.

Faciliteiten Duinkerken

  • Toiletten
  • Cafe

Adres DFDS Seaways

Terminal Roulier du Port Ouest
F-59279 Loon-Plage (Duinkerque)

Inchecken

Op de haven van Duinkerken dient u 1 uur van te voren aanwezig te zijn. Let erop dat u ruim op tijd vertrekt.

Maatschappij

DFDS Seaways English Channel

Route

Duinkerken - Dover

Duur

2 uur

Openbaar Vervoer

Per trein:
Met de TGV kunt u in Duinkerken komen met de trein. U kan vanaf Nederland met de TGV naar Parijs. Daarvandaan bent u met ongeveer anderhalf uur in Duinkerken. Een andere mogelijkheid is om via station Lille-Europe te reizen. Meer info vindt u op de TGV website
Extra Tip:
Wanneer u middels een navigatiesysteem uw route plant dient u in plaats van Duinkerken de plaatsnaam Loon-Plage te gebruiken.

Geplaatst in Havens.