10 Tips voor een goedkope overtocht Engeland

Bij het boeken van uw goedkope overtocht Engeland wilt u natuurlijk zo min mogelijk betalen. Wij hebben 10 tips voor u op een rijtje gezet waarmee u zo voordelig mogelijk reist.  Heeft u zelf nog handige tips? Laat een reactie achter onder aan de pagina.

Vergelijk aanbiedingen

Vul de vergelijker in en vind een goedkope overtocht naar Engeland

1. Vroeg boeken is een voordelige overtocht

De ferrie maatschappijen werken met variabele prijzen. Dat wil zeggen dat de prijzen per dag kunnen verschillen. Op basis van hoe veel vraag er is naar een overtocht wordt bepaald of de prijs hoger of lager moet zijn. Hier kan u van profiteren. Door vroeg te boeken betaald u vaak een stuk minder omdat er nog weinig tickets zijn verkocht. Vaak zijn de tickets die voor februari (voor het hoogseizoen) worden geboekt een stuk goedkoper door extra kortingen.

2. Ga voor goedkope dagen

De laatste vrijdag nog werken en dan lekker op vakantie! Zaterdag of zondag zijn over het algemeen makkelijke reisdagen. Dat weten de ferrie maatschappijen natuurlijk ook! Daarom zijn de tickets op maandag, dinsdag en woensdag vaak een stuk voordeliger. Het is dus verstandig om uw reis op een van deze dagen te plannen. Zo kan u het weekend thuis nog even uitblazen en uw koffers pakken.  En geld besparen natuurlijk.

3. Hoogseizoen is duurseizoen

Het kan natuurlijk dat u aan het hoogseizoen vast zit met de bouwvak of schoolvakanties. In dat geval kunt u niet wat later boeken. Bent u vrij om op vakantie te gaan? Plan dan uw reis buiten het hoogseizoen. Dit scheelt aanzienlijk in prijs. Zowel in de prijs van uw overtocht naar Engeland als uw verblijf op uw bestemming.

4. Even er tussenuit is goedkoper

Het zal u wellicht wat vreemd in de oren klinken maar vaak zijn korte reizen goedkoper.  Vaak hebben maatschappijen een speciaal 3,4,5,6 of 7-daags retourtje met extra veel korting. Een weekje weg kan zo heel voordelig met de boot.

5. Slapend besparen

Wie wil er nou niet slapend besparen? Plan uw reis tussen 00:00 en 06:00. Omdat weinig mensen dan hun overtocht naar Engeland hebben geboekt zijn de prijzen vaak een stuk lager. Uw reis gaat lekker snel terwijl u slaapt en ondertussen reist u voordelig. Vanaf Dover zijn de overtochten over het algemeen goedkoper in de middag.

6. Reis samen

Gaat u gezellig met een ander stelletje op reis? Boek uw reis dan samen en deel voor de overtocht uw hut. Vaak zijn 4 persoonshutten goedkoper omdat u met meer personen maar 1 hut nodig heeft. Het is gezellig om samen te reizen en bovendien een stuk goedkoper.

7. Vergelijk Maatschappijen

Boekt u via onze site maakt u automatisch gebruik van de vergelijker van onze partner  website overtocht.nl. Door verschillende maatschappijen te vergelijken op uw traject weet u zeker dat u de goedkoopste overtocht te pakken heeft.

8. Vergelijk Havens

Het liefst heeft u natuurlijk een haven zo dicht mogelijk bij huis. Vergelijk ook eens de havens die iets verder weg liggen. De tarieven kunnen behoorlijk uiteen lopen. De extra kosten aan benzine bespaart u vaak dubbel op het ticket tarief.

9. Check aanbiedingen

Check voor u gaat boeken eerst de aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina. Het kan soms voordeliger zijn om op een haven verder bij uw accommodatie vandaan te varen. Of misschien is er wel een aanbieding op precies uw bestemming!

10. Maak gebruik van de Eurotunnel

Kiest u er voor om iets verder te rijden voor uw overtocht dan kan u het beste de eurotunnel nemen. Dit is een tunnel tussen Frankrijk(Calais) en Engeland (Folkestone). Door de tunnel rijdt een autotrein waarmee u in slechts een half uur aan de overkant bent. Hiermee kunt u een hoop geld en reistijd besparen. Meer informatie over de eurotunnel…

Vergelijk aanbiedingen

Vul de vergelijker in en vind een goedkope overtocht naar Engeland
Geplaatst in Tips.

3 reacties

  1. Mooie lijst met tips! heb er zeker wat aan gehad. Ik reis altijd al buiten het hoogseizoen maar ik heb alsnog een paar tientjes weten te besparen!
    Wat ik altijd doe is in november al boeken voor het jaar er op. Gewoon even 2 weken elke dag checken en dan weet je wat de beste dag is om te boeken.

  2. Tip 1 heb ik zelf ondervonden. Ik boekte een overtocht maar betaalde nog niet. Ik dacht even een paar dagen aankijken nog. Daarna was dezelfde overtocht een stuk duurder en het ging ook niet meer omlaag. Goede tip dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *